...

Eggs Benedict met Gerookte Zalm

Begin je kerstochtend in stijl met een heerlijk luxe ontbijt dat indruk maakt! Deze versie van Eggs Benedict, verrijkt met gerookte zalm en een romige Hollandaise saus, is de perfecte combinatie van rijk en verfijnd. Het is eenvoudig te maken, maar ziet eruit als een gerecht uit een chic restaurant. Ideaal voor een feestelijk ontbijt of brunch met familie en vrienden. Laat je inspireren door dit recept en trakteer jezelf op een ontbijt dat past bij de magie van Kerst!

Recept - 2 Personen

Recept door Freddy
Servings

4

servings
Prep time

30

minuten
Cooking time

40

minuten
Calories

300

kcal

Ingrediënten

  • Algemeen
  • 4 eieren

  • 2 Engelse muffins (of volkoren broodjes, gehalveerd)

  • 100 g gerookte zalm

  • 2 el witte azijn

  • 2 el verse bieslook, fijngehakt (voor garnering)

  • Saus
  • 3 eidooiers

  • 125 g ongezouten boter, gesmolten

  • 1 el citroensap

  • Zout en peper naar smaak

  • 1 tl Dijonmosterd (optioneel)

Bereidingsstappen

  • Hollandaise Saus Maken
  • Stap 1: Klop 3 eidooiers samen met 1 el citroensap (en optioneel de Dijonmosterd) in een kom tot het mengsel licht en romig is.
    Stap 2: Zet de kom op een pan met zacht kokend water (au bain-marie). Zorg dat de kom het water niet raakt.
    Stap 3: Voeg langzaam de gesmolten boter toe, terwijl je blijft kloppen tot de saus dikker wordt en romig is. Breng op smaak met zout en peper. Houd de saus warm.
  • Eieren Pocheren
  • Stap 1: Breng een pan water aan de kook en voeg 2 el azijn toe.
    Stap 2: Maak een draaikolk in het water met een lepel. Breek een ei voorzichtig in het midden van de kolk.
    Stap 3: Laat het ei 3-4 minuten pocheren, tot het eiwit stevig is en de dooier nog zacht.
    Stap 4: Haal het ei voorzichtig uit het water met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal voor de andere eieren.
  • Muffins Roosteren
  • Stap 1: Rooster de Engelse muffins in een broodrooster of onder de grill tot ze knapperig en goudbruin zijn.
  • Eggs Benedict Samenstellen
  • Stap 1: Leg op elke geroosterde muffinhelft een plakje gerookte zalm.
    Stap 2: Plaats een gepocheerd ei bovenop de zalm.
    Stap 3: Lepel er warme hollandaise saus overheen.
    Stap 4: Garneer met fijngehakte bieslook en serveer direct.

Tip

  • Houd de Hollandaise saus warm door de kom in een pan met warm water te plaatsen, maar zorg dat de saus niet opnieuw begint te koken.