...

Gevulde eieren met zalmkaviaar

Deze gevulde eieren met zalmkaviaar zijn een echte blikvanger op de tafel en geven een luxe tintje aan je kerstdiner of borrel. Het romige eimengsel gecombineerd met de subtiele, ziltige smaak van de zalmkaviaar maakt dit hapje tot een ware traktatie. Niet alleen smaken ze heerlijk, maar ze zien er ook prachtig uit en geven meteen een feestelijke sfeer aan elke gelegenheid.

Gevulde eieren met zalmkaviaar

Recept door Redactie
Servings

4

servings
Prep time

30

minuten
Cooking time

40

minuten
Calories

300

kcal

Ingrediënten

  • 6 eieren

  • 2 eetlepels mayonaise

  • 1 theelepel Dijonmosterd

  • 1 theelepel citroensap

  • Zout en peper, naar smaak

  • 50 gram zalmkaviaar (of lompviseitjes, als alternatief)

  • Verse dille, voor garnering

Bereiding

  • Kook de eieren: Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 10 minuten hard. Laat ze daarna schrikken onder koud water en pel ze voorzichtig.
  • Halveer de eieren: Snijd de eieren in de lengte doormidden en haal voorzichtig de eidooiers eruit. Leg de eiwitten op een serveerschaal.
  • Bereid de vulling: Doe de eidooiers in een kom en prak ze fijn met een vork. Voeg de mayonaise, Dijonmosterd, citroensap, zout en peper toe en meng tot een glad mengsel.
  • Vul de eieren: Vul een spuitzak met het eimengsel (of gebruik een theelepeltje) en vul de eiwitten. Zorg dat elk ei mooi gevuld is met een royale toef.
  • Garneer met zalmkaviaar: Leg op elk ei een kleine hoeveelheid zalmkaviaar voor een luxe uitstraling. Garneer met een klein takje verse dille voor een frisse toets.

Serveren

  • Zet de eieren op een mooi bord en serveer direct. Ze passen geweldig bij een glas bubbels en zijn gegarandeerd een succes!