De Cranberry Scones zijn een heerlijk ontbijt om je dag feestelijk te beginnen. Deze scones zijn gevuld met zoetzure cranberry’s en afgewerkt met een frisse cranberry-glazuur. Het mooie aan dit recept? Je kunt de scones van tevoren voorbereiden en ze direct vanuit de vriezer bakken wanneer je ze nodig hebt! Perfect voor een rustige zondagochtend of als je indruk wilt maken met een zelfgemaakt ontbijtje. Serveer ze met een kopje thee voor de ultieme ochtendtraktatie!
Cranberry Scones
Servings
4
servingsPrep time
30
minutenCooking time
40
minutenCalories
300
kcalIngrediënten voor de scones:
250 g bloem
50 g suiker
1 eetlepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
100 g koude boter, in blokjes
120 ml slagroom
1 ei
1 theelepel vanille-extract
150 g verse of gedroogde cranberry's
- Ingrediënten voor glazuur
60 g cranberry’s (vers of bevroren)
100 g poedersuiker
1-2 eetlepels water of sinaasappelsap
Instructies
- Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Droge ingrediënten mengen: Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
- Boter toevoegen: Voeg de koude boter toe aan het bloemmengsel en gebruik een deegsnijder of je handen om de boter in de droge ingrediënten te wrijven tot het mengsel kruimelig is.
- Vloeibare ingrediënten: Klop de slagroom, het ei en de vanille-extract samen in een aparte kom.
- Sconesdeeg maken: Voeg het slagroommengsel toe aan de droge ingrediënten en meng voorzichtig. Voeg de cranberry's toe en meng totdat alles net is gecombineerd.
- Vormen: Vorm het deeg in een ronde schijf van ongeveer 2-3 cm dik. Snijd het deeg in 8 driehoeken en leg ze op de bakplaat.
- Bakken of invriezen: Als je de scones meteen wilt bakken, bak ze dan 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn. Wil je ze later bakken? Vries de scones in en bak ze direct uit de vriezer voor 20-25 minuten.
- Cranberry-glazuur: Pureer de cranberry’s met een eetlepel water of sap en meng met de poedersuiker tot een gladde glazuur. Voeg extra vocht toe als het te dik is.
- Afwerken: Laat de scones iets afkoelen en sprenkel dan de cranberry-glazuur erover.