Voor een feestelijk en magisch kerstdessert zijn deze sneeuwvlokjes koekjes perfect. Ze hebben een zachte kaneelsmaak met een vleugje witte chocolade en zien er prachtig uit met hun glinsterende suikerlaagje, alsof ze net uit een winter wonderland komen. Ideaal om te serveren bij een kopje warme chocolademelk of om cadeau te doen!
Sneeuwvlokjes Met Witte Chocolade en Kaneel
Servings
4
servingsPrep time
30
minutenCooking time
40
minutenCalories
300
kcalIngrediënten (voor ongeveer 24 koekjes)
250 g bloem
150 g boter (op kamertemperatuur)
100 g kristalsuiker
1 ei
1 theelepel vanille-extract
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel nootmuskaat
100 g witte chocolade (gesmolten)
Poedersuiker voor het bestuiven
Optioneel: zilveren parelsuiker of eetbare glitter voor versiering
Bereidingswijze
- Meng de boter en suiker in een kom en klop tot het luchtig en romig is. Voeg het ei en vanille-extract toe en klop tot alles goed gemengd is. Voeg de bloem, kaneel en nootmuskaat toe en kneed tot een soepel deeg.
- Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten zodat het steviger wordt en makkelijker uit te rollen is.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het gekoelde deeg uit op een licht bebloemd oppervlak tot ongeveer 0,5 cm dik. Gebruik sneeuwvlok-uitstekers om de koekjes uit het deeg te steken. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de koekjes 10-12 minuten, of tot ze licht goudbruin zijn aan de randen. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron. Dip een deel van elk koekje in de gesmolten witte chocolade en leg de koekjes terug op het rooster om de chocolade te laten uitharden. Bestrooi de koekjes met poedersuiker voor een "sneeuw"-effect en voeg eventueel eetbare glitter of zilveren parelsuiker toe om ze extra feestelijk te maken.
Tip
- Serveer deze feestelijke sneeuwvlokjes koekjes bij de kerstboom, of verpak ze in een mooie doos als cadeau!