...

Peppermint Hot Chocolate Cookies

Er gaat niets boven de geur van versgebakken koekjes om je meteen in de feeststemming te brengen. Deze Peppermint Hot Chocolate Cookies zijn de ultieme traktatie voor de koude wintermaanden. Ze combineren de diepe, rijke smaak van pure chocolade met de verfrissende tinteling van pepermunt. Het resultaat is een onweerstaanbaar koekje dat perfect past bij een kop warme chocolademelk bij het haardvuur. Of je ze nu maakt voor een feestelijk samenzijn, als zoete verrassing voor vrienden en familie, of gewoon om jezelf te verwennen, deze koekjes zullen gegarandeerd een hit zijn. Duik het warme nest van je keuken in en laat je betoveren door dit feestelijke recept!

Peppermint Hot Chocolate Cookies

Recept door Redactie
Servings

4

servings
Prep time

30

minuten
Cooking time

40

minuten
Calories

300

kcal

Ingrediënten

  • 200 g pure chocolade

  • 125 g ongezouten boter (op kamertemperatuur)

  • 150 g kristalsuiker

  • 2 eieren

  • 1 theelepel vanille-extract

  • 200 g bloem

  • 30 g cacaopoeder

  • 1 theelepel bakpoeder

  • 1/2 theelepel zout

  • 100 g witte chocolade, grof gehakt

  • 50 g pepermuntjes of candy canes, fijn gehakt

Bereidingswijze

  • Voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Chocolade smelten: Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron. Laat het iets afkoelen.
  • Boter en suiker mengen: Klop in een grote kom de boter en kristalsuiker romig.
  • Eieren toevoegen: Voeg de eieren één voor één toe, goed kloppend na elk ei. Meng vervolgens het vanille-extract erdoor.
  • Gesmolten chocolade mengen: Roer de gesmolten pure chocolade door het botermengsel.
  • Droge ingrediënten toevoegen: Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout boven de kom. Meng tot een homogeen deeg.
  • Extra's toevoegen: Spatel de gehakte witte chocolade en pepermuntstukjes door het deeg.
  • Koekjes vormen: Schep met een eetlepel hoopjes deeg op de bakplaat, met ongeveer 5 cm tussenruimte.
  • Bakken: Bak de koekjes 12-15 minuten in de voorverwarmde oven tot de randen stevig zijn maar het midden nog zacht is.
  • Afkoelen: Laat de koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat en verplaats ze vervolgens naar een rooster om volledig af te koelen.

Tip

  • Voor een extra feestelijke touch, besprenkel de afgekoelde koekjes met gesmolten witte chocolade en strooi er extra pepermuntstukjes overheen.