Deze eenvoudige Caprese Candy Cane borrelplank is perfect voor een snelle en feestelijke snack tijdens de feestdagen. Met slechts drie ingrediënten – mozzarella, tomaten en verse basilicum – tover je een klassieke kerstlook op tafel. De frisse kleuren en smaken maken dit gerecht een lichte en smakelijke toevoeging aan elke borreltafel. Serveer met wat stokbrood en balsamico glazuur voor een complete, elegante hap die iedereen zal verrassen.
Eenvoudige Caprese Candy Cane Borrelplank
Servings
4
servingsPrep time
30
minutenCooking time
40
minutenCalories
300
kcalBenodigdheden
Verse mozzarella (in plakjes)
Tomaten (in plakjes)
Verse basilicumblaadjes
Balsamico glazuur (optioneel, om te serveren)
Stokbrood of een ander soort brood, in plakjes
Directions
- Opmaak van de snoepstokvorm:
Leg om en om plakjes mozzarella en tomaat in de vorm van een snoepstok (candy cane) op een houten serveerplank. Zorg ervoor dat de mozzarella en tomaat elkaar netjes afwisselen voor het klassieke rood-witte strepenpatroon. - Versier het bord:
Plaats enkele verse basilicumblaadjes in de hoeken of naast de snoepstok voor extra kleur en smaak. - Afwerking:
Optioneel kun je balsamico glazuur in een schaaltje erbij serveren, zodat gasten dit over hun Caprese kunnen drizzlen.
Tip
- Serveer het met sneetjes stokbrood, zodat het een complete snack is.