...

Recept: Rendierkoekjes

Deze schattige rendierkoekjes zijn perfect voor de feestdagen en zullen zeker een glimlach op het gezicht van iedereen toveren. Ze zijn eenvoudig te maken en een leuke activiteit om samen met kinderen te doen. Volg dit recept om je eigen feestelijke rendierkoekjes te bakken!

Rendierkoekjes

Recept door Sophie
Servings

4

servings
Prep time

30

minuten
Cooking time

40

minuten
Calories

300

kcal

Ingrediënten

  • Voor de koekjes:
  • 250 g ongezouten boter, op kamertemperatuur

  • 200 g kristalsuiker

  • 1 groot ei

  • 1 theelepel vanille-extract

  • 400 g bloem

  • 1/2 theelepel bakpoeder

  • Snufje zout

  • Voor de decoratie:
  • Rode M&M's of smarties (voor de neuzen)

  • Gesmolten pure chocolade (voor de ogen en gewei)

  • Eetbare oogjes of kleine stukjes chocolade (voor de ogen)

Instructies

  • Klop de boter en suiker samen in een grote kom tot het mengsel licht en luchtig is.
  • Voeg het ei en vanille-extract toe en klop goed door.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout samen in een aparte kom. Voeg dit geleidelijk toe aan het botermengsel en mix tot een glad deeg ontstaat.
  • Verdeel het deeg in twee delen, wikkel ze in plasticfolie en laat ze minstens 1 uur in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven op 160°C).
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Haal een deel van het deeg uit de koelkast en rol het uit op een licht bebloemd werkvlak tot ongeveer 5 mm dikte.
  • Gebruik een ronde koekjesuitsteker (ongeveer 7-8 cm in diameter) om cirkels uit het deeg te snijden. Plaats de cirkels op de voorbereide bakplaat.
  • Bak de koekjes 8-10 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de randen licht goudbruin zijn.
  • Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster.
  • Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron.
  • Gebruik een spuitzakje of een klein zakje met een afgeknipt puntje om de ogen, het gewei en de neus op de koekjes te tekenen.
  • Plaats een rode M&M of smartie als de neus van het rendier in het midden van het koekje.
  • Maak twee kleine stipjes met de gesmolten chocolade voor de ogen, of gebruik eetbare oogjes.
  • Teken vervolgens met de chocolade de geweien bovenaan het koekje.
  • Laat de koekjes op kamertemperatuur staan totdat de chocolade is uitgehard, of zet ze een paar minuten in de koelkast voor een sneller resultaat.

Serveertip

  • Deze rendierkoekjes zijn geweldig als feestelijke traktatie tijdens kerstfeestjes, als cadeautje in een leuk zakje, of gewoon om van te genieten bij een kop warme chocolademelk!