...

Recept: Spinazie en Ricotta Bladerdeeg Kerstboom Rolletjes

Deze spinazie en ricotta bladerdeeg rolletjes in de vorm van een kerstboom zijn een feestelijk en smakelijk gerecht dat perfect is voor de feestdagen. Deze hapklare lekkernijen zijn eenvoudig te maken en zien er prachtig uit op de feesttafel.

Recept: Spinazie en Ricotta Bladerdeeg Kerstboom Rolletjes

Recept door Freddy
Servings

4

servings
Prep time

30

minuten
Cooking time

40

minuten
Calories

300

kcal

Ingrediënten

  • 2 vellen bladerdeeg (ontdooid)

  • 250 g ricotta

  • 200 g verse spinazie

  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)

  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

  • 1 ei (geklopt, voor het bestrijken)

  • Zout en peper naar smaak

  • Kersentomaten, gehalveerd (voor de decoratie)

  • Olijfolie

Instructies

  • Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak tot het geurig is.
  • Voeg de spinazie toe en bak tot deze geslonken is. Laat de spinazie afkoelen en knijp vervolgens het overtollige vocht eruit.
  • Meng in een kom de ricotta, Parmezaanse kaas en de afgekoelde spinazie. Breng op smaak met zout en peper.
  • Rol het bladerdeeg uit op een licht bebloemd oppervlak. Verdeel het spinazie-ricottamengsel gelijkmatig over het bladerdeeg.
  • Rol het bladerdeeg strak op, zoals je een rol zou maken voor kaneelbroodjes. Snijd de rol in plakjes van ongeveer 2 cm dik.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Begin met het plaatsen van de plakjes bladerdeeg op de bakplaat in de vorm van een kerstboom: één plakje bovenaan voor de piek, en werk je weg naar beneden met steeds meer plakjes voor de takken.
  • Bestrijk de rolletjes met het geklopte ei voor een mooie gouden kleur.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak de kerstboom rolletjes in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
  • Decoreer de kerstboom met gehalveerde kersentomaten om een feestelijk uiterlijk te geven.
  • Laat de rolletjes een paar minuten afkoelen voordat je ze serveert. Deze hapklare kerstboom is perfect als voorgerecht of als deel van een feestbuffet.