Deze vegetarische wellington is een perfecte blikvanger voor elke feestelijke gelegenheid. De combinatie van geroosterde bietjes, champignons en butternutpompoen, verpakt in een knapperig bladerdeeg, maakt dit gerecht zowel smaakvol als indrukwekkend. Het is de ideale keuze voor vegetariërs en vleesliefhebbers die iets nieuws willen proberen.
Vegetarische Wellington met Biet, Champignon en Pompoen
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalIngrediënten
2 middelgrote rode bieten, in blokjes gesneden
200 g champignons, fijngehakt
1/2 butternutpompoen, geschild en in blokjes gesneden
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el olijfolie
1 tl tijm
1 tl rozemarijn
Zout en peper, naar smaak
1 rol bladerdeeg
1 el mosterd
1 eigeel, losgeklopt (of plantaardige melk voor een vegan optie)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Rooster de groenten: Meng de blokjes biet en pompoen met een beetje olijfolie, zout, peper, tijm en rozemarijn. Leg ze op de bakplaat en rooster ze ongeveer 25 minuten of tot ze zacht zijn.
- Bereid de champignonvulling: Verhit een pan op middelhoog vuur met een beetje olijfolie. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn. Voeg de fijngehakte champignons toe en bak tot het vocht verdampt is.
- Maak de Wellington klaar: Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Smeer een laagje mosterd in het midden van het deeg. Verdeel de geroosterde bietjes en pompoen gelijkmatig over het midden van het bladerdeeg, gevolgd door de champignonvulling.
- Vouw en bak: Vouw het deeg rondom de vulling dicht en druk de randen aan. Smeer de bovenkant in met het eigeel (of plantaardige melk) voor een mooie glans. Bak de Wellington 25-30 minuten of tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is.
- Serveren: Laat de Wellington een paar minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Serveer in mooie plakken.