...

Recept: Feestelijke Tomatensoep

Tijdens de koude wintermaanden is er niets zo fijn als een kom dampende soep om je op te warmen. Dit feestelijke tomatensoepje is perfect voor elke gelegenheid, of je nu vrienden ontvangt tijdens de feestdagen of gewoon een gezellige avond thuis wilt doorbrengen. Met zijn rijke smaak van verse kruiden, romige textuur en eenvoudige bereiding is dit gerecht een echte winterse klassieker. Lees verder voor het volledige recept en ontdek hoe je in een handomdraai een hartverwarmend soepje op tafel zet!

Feestelijk Tomatensoepje - 4 Personen

Recept door Freddy
Servings

4

servings
Prep time

30

minuten
Cooking time

40

minuten
Calories

300

kcal

Ingrediënten

  • 600 g gepelde tomaten (vers of uit blik)

  • 1 ui, fijngehakt

  • 1 preiwit, in dunne ringen

  • 1 wortel, geschild en in stukjes gesneden

  • 1 bloemige aardappel, geschild en in blokjes

  • 1 takje tijm

  • 1 takje rozemarijn

  • 1 blaadje laurier

  • 100 ml room

  • 100 cl kippenbouillon

  • Scheutje olijfolie

  • Snuifje peper

  • Snuifje zout

Bereidingswijze

  • Voorbereiding van de groenten:
    Snijd de ui, preiwit, wortel en aardappel in kleine stukjes.
  • Soepbasis maken:
    Verhit een scheutje olijfolie in een grote kookpot op middelhoog vuur.
    Voeg de ui toe en bak deze glazig in ongeveer 5 minuten.
    Voeg vervolgens de preiwit, wortel en aardappel toe en bak deze nog een paar minuten mee tot ze lichtjes beginnen te kleuren.
  • Tomaten en kruiden toevoegen:
    Voeg de gepelde tomaten toe aan de pot samen met het takje tijm, rozemarijn en het laurierblaadje. Roer alles goed door elkaar.
  • Bouillon toevoegen:
    Giet de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep zo’n 25 minuten zachtjes pruttelen, totdat de groenten volledig gaar zijn.
  • Soep mixen:
    Haal het laurierblaadje, het takje tijm en het takje rozemarijn uit de soep. Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren.
  • Afwerking:
    Voeg de room toe aan de soep en roer goed door. Breng de soep op smaak met een snuifje peper en zout. Warm nog even kort door, maar laat het niet meer koken.

Serveren

  • Serveer de feestelijke tomatensoep in mooie soepkommen en garneer eventueel met een beetje extra room of een takje verse tijm.