De kerstdagen zijn hét moment om jezelf en je geliefden te verwennen met iets speciaals. Deze Christmas Kitchen Sink Cookies zijn de perfecte traktatie voor iedereen die van een rijke, volle smaak houdt. Denk aan een heerlijke combinatie van zachte koekjes gevuld met chocolade, pretzels, kerststrooisel en zelfs een vleugje karamel. Deze koekjes zijn niet alleen een feestje om te eten, maar ook om te maken! Zet een gezellige kerstsfeer op in de keuken en bak samen met vrienden of familie deze unieke lekkernijen.
Recept: Christmas Kitchen Sink Cookies
4
servings30
minuten40
minuten300
kcalIngrediënten
250 gram bloem
1 theelepel baking soda
½ theelepel zout
½ theelepel kaneel
170 gram ongezouten boter (gesmolten en afgekoeld)
200 gram lichtbruine basterdsuiker
100 gram kristalsuiker
1 groot ei + 1 eidooier
1 theelepel vanille-extract
100 gram chocoladestukjes (puur of melk)
50 gram mini pretzels, grof gehakt
50 gram rode en groene kerststrooisels
75 gram karamelblokjes, in kleine stukjes gesneden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Zeef de bloem, baking soda, zout en kaneel in een grote kom. Zet opzij.
- Klop de gesmolten boter, lichtbruine basterdsuiker en kristalsuiker samen tot een romige massa.
- Voeg het ei, de extra eidooier en vanille-extract toe en meng tot een glad geheel.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en mix tot een samenhangend deeg.
Roer vervolgens de chocoladestukjes, pretzels, kerststrooisels en karamelblokjes erdoor. - Maak bolletjes van ongeveer 2 eetlepels deeg per koekje en plaats deze op de bakplaat met voldoende tussenruimte.
- Bak de koekjes 10-12 minuten, tot de randen goudbruin zijn, maar het midden nog zacht is. Laat de koekjes een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze naar een rooster verplaatst.